Kouzlo zahradních grilů

Léto je sice za námi, ale teplý podzim nám ještě dopřává příjemné večery, které mnozí z nás zpestřují grilováním. Jak a na čem grilovat si právě teď povíme.

 

 

 

Trend zahradního grilování se u nás rozmáhá čím dál více. Už se většinou nespokojíme s klasickým ohništěm a špekáčky. Ne, že by na táboráku bylo něco špatného, bohužel nám poskytuje jen omezené využití a šťavnatý steak na něm prostě neuděláme.

Nezbytným nástrojem každého gourmeta a všech, kteří chtějí své hosty výborně pohostit, je kvalitní zahradní gril. Ten nám umožňuje přípravu spousty oblíbených grilovaných specialit. Od steaků, přes grilování mletého masa, klobás, zeleniny či desertů v podobě zapečené zmrzliny. Množství úprav a receptů existuje nepřeberné množství. Více se o nich dočtete v našem letním grilovacím speciálu.

Za to jak vybrat kvalitní zahradní gril, nebývá zrovna snadným úkolem. Ideálním řešením s širokou paletou zahradních grilů a příslušenství jsou grily Weber. Grily Weber vynikají svou kvalitou, pěkným designovým provedením a vysokou životností se zárukou až na 25 let.

Zahradní grily můžeme rozdělit do tří základních skupin. Jsou jimi grily plynové, dále grily elektrické a v neposlední řadě grily na dřevěné uhlí. Výhody grilů na dřevné uhlí spočívají převážně v dosahování vyšších teplot a snadném uzení.

Šikovným grilem na dřevěné uhlí je gril Weber 57 Gourmet. Tohoto pomocníka si zamiluje doslova celá rodina a budete se jen stěží moci odtrhnout od zahradních obědů či večeří. Tento gril disponuje pevnou a stabilní konstrukcí, One-Touch čistícím a větracím systémem z ušlechtilé oceli či palivovými přepážkami. Díky poklopu s integrovaným teploměrem budete vždy vědět, v jaké teplotě grilujete svůj pokrm. Zajímavostí je, že na tomto grilu připravoval lahodné chuťovky Zdeněk Pohlreich v pořadu Šéf na grilu.

Ať už si vyberete plynový, elektrický či gril na dřevěné uhlí, věříme, že si užijete mnoho krásných okamžiků při grilování a ještě více chuťových zážitků.

 i-Senior.cz

Reklama
SDÍLET