Ne nadarmo se říká, že chuť je horší než hlad. Pokud vás čas od času přepadne mlsná, pak si zkuste upéct hrníčkový koláč, který je hotový za 3 minuty. Je libo čokoládový, jahodový nebo sušenkový?
Jahodový koláč
Ingredience: 4 lžíce mouky, 3 lžíce cukru, ½ lžičky prášku do pečiva, 2 nakrájené jahody, 3 lžíce mléka, 1 lžíce oleje, 1 lžička vanilkového extraktu
Čokoládový koláč
Ingredience: 4 lžíce mouky, 3 lžíce cukru, 2 lžíce kakaa, ½ lžičky prášku do pečiva, 3 lžíce mléka, 1 lžíce oleje, 1 lžička vanilkového extraktu, 1 lžíce čokolády
Sušenkový koláč
Ingredience: 4 lžíce mouky, 3 lžíce cukru, ½ lžičky prášku do pečiva, 2 až 3 rozdrcené sušenky (použít můžete Máslové sušenky, Cookies, Oreo, BeBe, Disko), 3 lžíce mléka, 1 lžíce oelej, 1 lžička vanilkového extraktu
A jaký je postup?
Všechny ingredience smíchejte dohromady, dokud se nepropojí. Přísady je vhodné míchat ve větší misce, aby se lépe spojily. Následně těsto dejte do hrnečku a v mikrovlnné troubě pečte na vysoký stupeň zhruba minutu a půl až dvě minuty. Po vyndání nechte koláč ještě minutku vychladnout a můžete podávat.
Při pečení se fantazii meze nekladou aneb Variace koláče podle vašich chutí
Koláč si můžete obměnit podle svých chutí a preferencí. Jahody můžete vyměnit za švestky i banán. Posypat koláč lze oříšky, malinami, borůvkami, dozdobit šlehačkou, polevou a různými posypkami. Kreativity se meze nekladou.
Výhodou hrnkových koláčů je, že je hravě zvládnete upéct v mikrovlnce, a tak nemusíte zdlouhavě rozehřívat troubu. Navíc si upečete pouze jednu porci, která zažene chuť na sladké, a nezbude vám celý pekáč buchty, který by mohl vaše chuťové buňky dráždit ještě další dny.