Domácí Lučina?

Pokud si libujete v tvarohových pomazánkách, máme pro vás rychlý a jednoduchý recept na přípravu domácí variace oblíbené Lučiny. Stačit vám bude troška šikovnosti, jednoduchý návod, pořádný cedník a špetka trpělivosti.

 

Reklama

 

 

Základní suroviny: 3 velké bílé jogurty (celkem tedy 1,5 l), 250 ml smetany na vaření a sůl

Všechno smícháme v míse. Na hrnec si připravíme cedník zakrytý plátýnkem a do něj vzniklou směs přendáme. Zakryjeme pokličkou a dáme na 24 hodin odležet do ledničky. Poté hotovou lučinu přendáme do plastové uzavíratelné misky.

Samozřejmě je možné základní hmotu po překapání rozdělit do menších misek a do každé z nich přidat něco jiného – tady trošku bylinek nebo pažitky, tamhle stroužek prolisovaného česneku a semhle třeba nastrouhanou nivu. Inu fantazii se meze nekladou. Zvláště té naší české, viďte.

 

Reklama