Detoxikace organismu

Chceme-li si udržet pevné zdraví, předejít nemocem a cítit se stále fit, neměli bychom zapomínat na správnou životosprávu. K té bezpochyby také patří detoxikace organismu.

 

 

 

Každý den je náš organismus vystaven nepříznivým a škodlivým vlivům v podobě nevhodného stravování. Ať již jde o rostlinnou a živočišnou potravu, která je chemicky ošetřována a geneticky modifikována. Důkazem jsou například stále krásná červená rajčata v hypermarketech, které jsou bez chuti a téměř nikdy neshnijí.

A to nemluvě o znečištěném vzduchu nasyceným smogem a polétavými mikročásticemi, které dýcháme. K tomu každodenní stres a nedostatek odpočinku a mnoho dalších faktorů a máme zde opravdu velmi nezdravý lektvar moderní civilizace.

Důsledkem můžou být chronická onemocnění, záněty, poruchy trávení, ekzémy a kožní onemocnění.

Léčba ve formě pilulek, léčivých krémů a dalších medikamentů je mnohdy jen dočasná a s větším či menším odstupem času se většinou potíže vrátí.

Cestou je zdravá životospráva, pohybová aktivita, zbavení se stresu a také pravidelná detoxikace organismu. Pokud jste ještě nikdy detoxikaci organismu nepodstoupili, doporučuje se aplikovat důkladnou třiceti denní detoxikační kůru. S dodržováním zdravého jídelníčku pak postačí 1-2 do roka pěti denní detoxikace.

 

V čem detoxikace spočívá?

Při detoxikaci očisťujeme naše tělo od škodlivých látek neboli toxinů za pomocí léčivých bylinek, čerstvých ovocných a zeleninových šťáv a hlavně prostřednictvím konzumace živé stravy. Pod pojmem živé stravy si můžeme představit čerstvé potraviny, převážně ovoce a zeleninu v pokud možno co nejpřírodnějším stavu. Bez chemického ošetřování a bez vaření čímž ztrácí velmi důležité enzymy, vitamíny a minerály. Všeobecně je známo, že poměr vařené a syrové stravy by měl být v poměru 20% vařené a 80% syrové potravy.

Poradenstvím a kurzy jak zlepšit svůj zdravotní stav, očistit svůj organismus a žít zdravě se zabývají internetové stránky www.topanatur.cz, kde naleznete spoustu zajímavých informací.

Reklama
SDÍLET