Švestky nám začínají už dozrávat, a tak je můžeme zavařit, zamrazit, sníst čerstvé anebo upéct rodině švestkovou buchtu. My vám dnes tedy přinášíme recept na buchtu s tvarohem a povidlím.
Co budeme potřebovat:
2 vejce, 1 hrnek cukru krupice, ½ hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek ohřátého mléka, 1 prášek do pečiva
Tvarohová náplň:
2 měkké tvarohy, 1 hrnek cukru, 2 vejce, vanilka, vanilkový puding, 1 hrnek mléka
Postup:
Ušleháme vejce s cukrem a přidáme olej. Poté postupně přimícháme hladkou mouku, ohřáté mléko a na konci i pomalu vmícháme prášek do pečiva.
Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme polovinu těsta a pak postupně přidáme tvaroh, povidla a na konec druhou polovinu těsta.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C. Podáváme vychladlé a pocukrované.
Tip: Místo povidel můžete také vyzkoušet švestkovou čokoládu.
Švestková čokoláda
Co budeme potřebovat:
1 kg cukr krystal, 200 g kakaa, 2 vanilkové pudinky, 2 kg švestek
Příprava:
Za sucha smícháme 1 kg cukru, 200 g kakaa a 2 vanilkové pudinky. Švestky si umixujeme a přidáme do směsi. Vše řádně smícháme a necháme v chladnu pod utěrkou do druhého dne. Poté už jen zavaříme do sklenic.