Buchta s tvarohem a povidlím

Švestky nám začínají už dozrávat, a tak je můžeme zavařit, zamrazit, sníst čerstvé anebo upéct rodině švestkovou buchtu. My vám dnes tedy přinášíme recept na buchtu s tvarohem a povidlím.

 

Reklama

 

 

Co budeme potřebovat:

2 vejce, 1 hrnek cukru krupice, ½ hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek ohřátého mléka, 1 prášek do pečiva

Tvarohová náplň:

2 měkké tvarohy, 1 hrnek cukru, 2 vejce, vanilka, vanilkový puding, 1 hrnek mléka

Postup:

Ušleháme vejce s cukrem a přidáme olej. Poté postupně přimícháme hladkou mouku, ohřáté mléko a na konci i pomalu vmícháme prášek do pečiva.

Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme polovinu těsta a pak postupně přidáme tvaroh, povidla a na konec druhou polovinu těsta.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C. Podáváme vychladlé a pocukrované.

Tip: Místo povidel můžete také vyzkoušet švestkovou čokoládu.

Švestková čokoláda

Co budeme potřebovat:

1 kg cukr krystal, 200 g kakaa, 2 vanilkové pudinky, 2 kg švestek

Příprava:

Za sucha smícháme 1 kg cukru, 200 g kakaa a 2 vanilkové pudinky. Švestky si umixujeme a přidáme do směsi. Vše řádně smícháme a necháme v chladnu pod utěrkou do druhého dne. Poté už jen zavaříme do sklenic.

Reklama