Bramborový guláš s křenem

Jaro už se kvapem blíží, a proto další výborný recept, který jsme pro vás připravili, je přímo dělaný pro víkendové posezení na chalupě. Postačí Vám jen pár základních surovin, které jistě doma vždy najdete, a hlavně pořádný bochník chleba.

Co budeme potřebovat:

¾ kg moučných brambor, 3 cibule, olej nebo sádlo, sůl, pepř, mletou červenou papriku, čerstvě strouhaný křen, 2 ks pikantní paprikové klobásy, 1 bobkový list, 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, špetku kmínu.

Příprava:

Klobása, zdroj: pixabay.com

V kastrole na oleji nebo sádle osmahneme oloupanou a nasekanou cibulku. Přidáme bobkový list a kuličkový pepř, který se v horkém oleji (sádle) pěkně rozvoní. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které orestujeme s cibulí a kmínem, poté osolíme, opepříme a přidáme mletou červenou papriku (podle chuti). Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme téměř do změknutí.

Moučné brambory nám guláš dostatečně zahustí a na závěr dušení ještě přidáme na kolečka nakrájenou pikantní klobásu. Když je guláš hotový, přidáme už jen čerstvě nastrouhaný křen a podáváme v chlebovém bochníčku.

Tip: Na zjemnění lze přidat kopeček smetany. A na ozdobu použijeme zelené bylinky podle sezóny. Zapíjíme dobrým českým pivem.

Přejeme dobrou chuť!

Reklama
SDÍLET