Ambrosia: šimravá rýže nebo jablíčka v pyžámku

Ti, co již zaznamenali šestý díl pořadu Ambrosia na Fénix rádiu, vědí, že ani v tomto dílu nezůstalo vše při starém. K moderátorské dvojici Honzovi Hejdukovi a Renátě Altmanové se přidala i zpěvačka Gábina Goldová. Hlavního kuchařského umu se však opět ujaly Žaneta Medvědová a Mirka Šimralová.
Medvědí kuřecí směs se šimravou rýží

Co budeme potřebovat:

Reklama

3 kuřecí prsní řízky, 3 kuřecí stehenní řízky, 1 větší cibule, 1 menší pórek, 3 větší žampiony, 1 šlehačka 30%, olej na smažení, sůl, pepř, kari koření, 5 sáčků rýže

Postup:

Na oleji osmahneme cibulku nakrájenou na proužky, a když je krásně do zlatova, orestujeme na ní na nudličky nakrájené prsní a stehenní maso. Osolíme, opepříme, dochutíme kari kořením a necháme osmahnout. Mezitím si oloupeme žampióny a nakrájíme je na plátky. Také pórek nakrájíme na kolečka – jeho bílou a zelenou část ve stejnoměrném množství. Obojí pak přidáme k masu, které tím zasypeme a necháme prosáknout a změknout. Po patnácti minutách směs zalijeme šlehačkou a provaříme až do chvíle, kdy smetana začne houstnout. Pod pokličkou necháme bez varu dojít a mezitím se vrhneme na rýži. Pokud zvolíme variantu rýže sáčkové, není co řešit – propláchnuté sáčky vlažnou vodou vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme podle typu rýže do měkka.

TIP: Nejlepší šimravá rýže je Parboiled, nerozvaří se, nelepí, dobře absorbuje koření přidané do vody při vaření.



Jablíčka v pyžámku

Co budeme potřebovat:

3-4 velká jablka, 2 vejce, 20 dkg hladké mouky, 1 dcl mléka, 5 dkg cukru krupice, špetka soli, skořice, šlehačka ve spreji, moučkový cukr na obalování, olej na smažení

Postup:

Oloupaná jablíčka zbavíme jádřinců a nakrájíme na silnější plátky. Vejce rozšleháme s cukrem, špetkou soli a smícháme s mlékem a hladkou moukou v mírně hustém těstíčku. V něm pak namáčíme plátky jablek a smažíme v rozpáleném oleji. Ještě horká usmažená jablíčka obalujeme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí a na talířku zdobíme šlehačkou.

TIP: Můžeme opyžámkovat třeba i banán, ale ten je pak lepší s vanilkou.

[vsw id=“5cS8KEMswms&feature=player_embedded“ source=“youtube“ width=“425″ height=“344″ autoplay=“no“]

Fénix rádio – podílejte se také na vzniku pořadu Ambrosia, stačí poslat váš oblíbený recpet na ambrosia@fenixradio.net a pak už jen poslouchat Fénix rádio.

Reklama